dimarts, 23 de febrer del 2010

El Zoo de Barcelona




Aquest dissabte vaig fer una visita al zoològic de Barcelona. Havia llegit que havien fet noves ampliacions i que els animals tenien espais molt més amplis. Totalment fals!!!
És cert que han fet noves àrees i que hi ha més espècies diferents, però els animals tenen espais ridículs.
M’explico, els grans felins com les panteres negres, guepards, lleons, tigres, entre d’altres, tenen espais molt reduïts, animals que recorren grans àrees en estat natural.
Però no només aquests en general tots, aus, dofins, ungulígrades, elefants, ximpanzés, goril•les, etc.

Em vaig quedar observant una pantera negre i aquesta anava d’un punt a un altre i tornava a girar, deprimits, estressats i farts de ser observats.
Alguns estirats a terra, et miraven amb uns ulls de tristesa que ofegaven!

A tothom li agrada tenir per uns moments un animal tant majestuós com un lleó o un os bru davant, i és cert que d’aquesta manera consiencies a la població del greu perill en que es troben molts d’aquests animals, però no a tothom li interessen. Sentia a molts pares explicant als seus fills coses sobre l’animal que estaven observant, gent que es parava a llegir els cartells informatius... Però n’hi havia d’altres que tela, un exemple que em va fer girar va ser el que li deia un pare al seu fill, d’una certa edat, “mira un minino”, es tractava d’una lleona!!

Bé, en resum, no penseu que per protegir els animals que es troben en els zoològics no seria millor tenir pocs animals i en millors condicions? Si a Barcelona no hi ha més espai, en comptes de crear nous espais per altres animals, no seria millor tenir-ne pocs i en espais més amplis garantint d’aquesta manera un millor estat d’aquests?

Creieu que s’haurien de prohibir els zoològics?

M’agradaria que opinéssiu sobre aquest tema.... va atreviu-vos!!!!

1 comentari:

  1. Un si rotund a la prohibició!! Cada animal té el seu ecosistema i per molt ben cuidat ke estigui en un zoologic, no deixa de ser una presó! Si ke es molt maco veure tots akests animals en persona i al costat de casa xo cada espècie té el seu hàbitat natural i no es precisament aquest.

    ResponElimina